Brezplačna dostava ob nakupu nad 15€

Body Piercing Nakit

Ključni pomen materiala pri piercingu

Ključni pomen materiala pri piercingu

4 marca, 2021

Nakit/material, ki si ga vstavimo v telo ob prebadanju vpliva na organizem, zato je jasno, da tu ni prostora za kompromise.

Nakit, mora biti najvišje možne kvalitete, saj se v nasprotnem primeru nevarno igramo z zdravjem. V našem studiu zato (zato za prvo vstavljanje) seveda uporabljamo izključno nakit iz najkvalitetnejšega titana, natančneje iz titanovih zlitin Ti6AL-4V in ASTM F136) in bioplastaTM, ki je posebne vrste umetna masa, ki praktično ne vsebuje alergenov. Le vstavitev takšnih najkakovostnejših materialov pripomore h hitrejšem celjenju prebodenega mesta. Seveda pa je tudi naš nakit iz kirurškega jekla (nerjavno jeklo kakovosti 316 L )  vrhunske kakovosti, a se kljub temu ne priporoča za prvo vstavljanje.

Po drugi strani opažamo, da se pojavlja vse več ponudnikov in samozvanih ‘studiev’, ki ponujajo storitve in nakit po smešno nizkih cenah, ki jih lahko dosežejo le z uporabo cenenega nakita kitajskega porekla izredno nizke kvalitete, ki se večinoma množično prodaja v nekaterih spletnih prodajalnah (npr.crazyfactory). Za takšen nakit je predvsem značilna visoka vsebnost niklja in ostalih alergenih materialov, ki so glavni povzročitelj zdravstvenih zapletov in površna obdelava z zastarelo in ceneno tehnologijo. Nakit, ki ga uporabljamo v studiu CULT zadovoljuje najvišje zdravstvene in estetske standarde, obarvani nakit pa je obdelan z visoko tehnološkim postopkom PVD (Physical Vapor Deposition), za razliko od poceni nakita, ki je preprosto obarvan in kot tak neobstojen ter tudi škodljiv.

 • Obesek Thorovo kladivo iz plemenitega jekla 2-SSPCS-2

  20,50

 • Obesek Thorovo kladivo iz plemenitega jekla 1-SSPCS-2

  20,50

 • Obesek Thorovo kladivo iz plemenitega jekla SSPCS-3

  21,80

 • Usnjena vrvica SSVRVL-3

  8,90

Podobni prispevki

Najbolj prodajani izdelki

Kategorije izdelkov

Go to Top