Brezplačna dostava ob nakupu nad 15€

Body Piercing Nakit

5 razlogov za nakit iz plemenitega jekla

5 razlogov za nakit iz plemenitega jekla

24 februarja, 2021

Kaj je pravzaprav plemenito jeklo (tudi kirurško jeklo)?

Nerjavno jeklo z oznako kvalitete 316L, je železova zlitina, z vsebnostjo ogljika in kroma (prisotnih je seveda še nekaj elementov, a v zanemarljivo nizki količini). Zaradi svojih lastnosti je primeren za uporabo v medicini (zato tudi naziv ‘kirurško jeklo’) in pa seveda tudi na mnogih drugih področjih. V bistvu je tovrstno jeklo v današnjem svetu nepogrešljivo. Poleg neskončnih področij uporabe, je plemenito jeklo zelo primerno tudi za izdelavo nakita.

Pa si poglejmo, kakšne so prednosti nakita, izdelanega iz plemenitega jekla:

 1. Je zelo odporen na zunanje dejavnike, na vlago, temperaturo, mehanske vplive nakit iz plemenitega jekla je mnogo odpornejše od nakita iz kovin kot je srebro, zlato, platina; je praktično neuničljiv in ne zahteva praktično nikakršnega vzdrževanja. Seveda lahko z leti tudi nakit iz plemenitega jekla izgubi sijaj, a tega zlahka povrnemo z enostavnim poliranjem (npr. zlat prstan moramo čistiti vsake pol leta, srebrni nakit večkrat na leto…).
 1. Je zelo nizko alergen, kajti kljub minimalni vsebnosti niklja (ki povzroča težave), je plemenito jeklo prijazno do telesa (uporaba v medicini).
 1. Je lahka kovina, zato je nakit iz plemenitega jekla prijetno nosljiv.
 1. Proizvodnja tovrstnega jekla je daleč najbolj okolju prijazna v primerjavi z drugimi kovinami, ki se uporabljajo za izdelavo nakita.
 1. In seveda: neprekosljiva vrednost za vloženi denar. Kljub izredno nizki ceni, dobimo zelo kvaliteten nakit, na videz zelo podoben tistemu iz dražjih kovin, le da je vzdržljivejši, njegova proizvodnja pa bistveno manj obremenjuje okolje.

 • Obesek Thorovo kladivo iz plemenitega jekla 2-SSPCS-2

  20,50

 • Obesek Thorovo kladivo iz plemenitega jekla 1-SSPCS-2

  20,50

 • Obesek Thorovo kladivo iz plemenitega jekla SSPCS-3

  21,80

 • Usnjena vrvica SSVRVL-3

  8,90

Podobni prispevki

Najbolj prodajani izdelki

Kategorije izdelkov

Go to Top